Dania mięsne
1. Tradycyjny kotlet schabowy na zasmażanej kapuście | 29,00 zł |
2. Karkówka smażona podawana z dipem czosnkowym |
30,00 zł |
3. Kaczka pieczona (1/2) w sosie z żurawiną, jabłkami i pomarańczami, podawana z modrą kapustą | 49,00 zł |
4. Golonka pieczona w piwie podawana z kapustą zasmażaną, z chrzanem i musztardą | 38,00 zł |
5. Kotlet de Volaille z masłem i pietruszką |
32,00 zł |
6. Sznycel drobiowy siekany z jajkiem sadzonym | 30,00 zł |
7. Gołąbki z mięsem i kaszą gryczaną w sosie pomidorowym | 28,00 zł |
8. Placek ziemniaczany po węgiersku z gulaszem i kwaśną śmietaną | 30,00 zł |
9. Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym z rozmarynem | 35,00 zł |
Wszystkie dania mięsne podawane są w gramaturze min. 150 g.
Do powyższych dań serwujemy (do wyboru):
- Ziemniaki gotowane z masłem, Puree, Frytki, Talarki, Kluski śląskie, Kasza gryczana lub Ryż
oraz
- Sałatka sezonowa lub zestaw surówek
SPIS ALERGENÓW ZAWARTYCH W POTRAWACH DOSTĘPNY U OBSŁUGI RESTAURACJI