Rezerwacja ON-LINE



Zajazd Żuławy

82-300 Elbląg, Kazimierzowo

(obwodnica Elbląga, przy stacji Circle K)

 

tel.: 55 236 30 20

tel.kom. 732 613 888

e-mail: biuro@zajazdzulawy.pl

 

GPS: 54,1662 / 19,3555

więcej

Hotel

Dobra lokalizacja Hotelu stanowi doskonałą bazę dla organizacji pobytów o charakterze krajoznawczym i rekreacyjno-wypoczynkowym. Koniecznie trzeba zobaczyć Kanał Elbląski, unikatowy na światową skalę zabytek techniki. Został zbudowany w latach 1845-1860 według projektu inż. J. Stenke. 

więcej

Restauracja

Nasza kulinarna oferta jest zbiorem doświadczeń z naszych pobytów i obserwacji przeróżnych zakątków świata. Wszystkie nasze kulinarne propozycje przygotowywane są z najlepszych i zawsze świeżych produktów. Dzięki radom i spostrzeżeniom naszych Gości, pragniemy uczynić to miejsce prawdziwą perełką. 

więcej

4 grudnia 2018

Wigilia Firmowa 2018

Szanowni Państwo,

Wigilia firmowa jest doskonałą okazją do wspólnego spotkania wszystkich pracowników, podziękowania im za całoroczny trud i wspólną pracę oraz złożenia sobie szczerych życzeń w przeddzień Świąt Bożego Narodzenia.

 

Dlatego zachęcamy Państwa do zorganizowania firmowego spotkania wigilijnego w restauracji Zajazdu Żuławy – w klimatycznym wnętrzu, przy cieple kominka i dźwiękach świątecznej muzyki, w blasku jarzących się choinkowych lampek i suto zastawionym stole. 

 

PROPOZYCJE DAŃ DO SKOMPONOWANIA MENU WIGILIJNEGO

 

ZUPA
  • Barszcz czerwony z uszkami
  • Barszcz czerwony z pasztecikiem z kapustą i grzybami
  • Zupa grzybowa z domowym makaronem
  • Żurek wigilijny z grzybami
  • Zupa rybna z kluskami kładzionymi
DANIE GŁÓWNE
  • Pierogi z kapustą i grzybami okraszane smażoną cebulką
  • Pierogi z nadzieniem z karpia polane sosem grzybowym
  • Pierogi z kaszą gryczaną polane sosem kurkowym
  • Pierogi ruskie z dodatkiem łososia wędzonego
  • Pierogi ze szpinakiem i serem typu feta
  • Karp smażony podany na kapuście wigilijnej
  • Karp smażony zapiekany z duszonymi pieczarkami i serem
  • Dorsz w cieście francuskim z sosem tatarskim
  • Morszczuk na duszonym szpinaku
  • Morszczuk w kremowym sosie cytrynowym z kaparami
  • Pieczony łosoś z sosem koperkowym
  • Łosoś po rybacku z musztardą francuską

Opcjonalnie dania mięsne: 

  • Pierś z kaczki w sosie żurawinowym z pomarańczami i jabłkami
  • Polędwiczki wieprzowe w sosie z grzybów leśnych z rozmarynem
  • Schab pieczony w aromatycznym sosie śliwkowym
  • Karkówka pieczona w sosie własnym z warzywami
  • Zrazy wołowe zawijane w sosie pieczeniowym
* Do każdego dania serwujemy pieczone ziemniaki w ziołach oraz sałatkę lub zestaw surówek
 
DESER
  • Półmiski ciast domowych: sernik, szarlotka, makowiec
  • Babeczki świąteczne
  • Jabłko pieczone z miodem, cynamonem i orzechami z podawane z gałką lodów waniliowych
  • Domowa szarlotka polana sosem czekoladowym podawana z gałka lodów waniliowych 
  • Sernik domowy na ciepło polany sosem z czerwonych owoców
 
PRZEKĄSKI
Dania rybne
  • Śledź po żuławsku w sosie śmietanowym
  • Śledź w oleju z cebulką, ogórkiem kiszonym i papryką, z dodatkiem zielonego pieprzu
  • Śledź w sosie musztardowo-miodowym
  • Roladki ze śledzia po balatońsku
  • Śledzie smażone w zalewie octowej
  • Klopsiki rybne w sosie po grecku
  • Karp w galarecie
  • Roladki z tortilli z wędzonym łososiem i szpinakiem
  • Tymbaliki rybne z łososiem i jajkiem
  • Różyczki z łososia wędzonego z kremem ogórkowo-koperkowym
  • Pasztet rybny z podgrzybkami podany z sosem tatarskim
  • Sałatka z tuńczykiem z sosem majonezowo-musztardowym
  • Jajka faszerowane pastą ze śledzia
  • Sałatka ziemniaczana ze śledziem, pieczonymi buraczkami i jajkiem
  • Kapusta wigilijna z grzybami
  • Krokiety z łososiem i szpinakiem
  • Krokiety z kapustą i grzybami
  • Krokiety z pieczarkami i serem

Opcjonalnie dania mięsne:

  • Pasztet domowy z kaczką z sosem żurawinowym
  • Deska wędlin z lokalnej wędzarni
  • Półmisek mięs pieczonych (schab, karkówka, szynka)
  • Rolada schabowa w marynacie musztardowo-miodowej
  • Karkówka pieczona w rozmarynie z czosnkiem
  • Rolada drobiowa faszerowana grzybami
NAPOJE
  • Kompot z suszonych owoców
  • Grzane wino z pomarańczami, goździkami i cynamonem
  • Soki, woda mineralna, kawa, herbata

 

Specjalnie dla Państwa przygotujemy indywidualne menu, dostosowane do Państwa gustów i preferencji kulinarnych oraz budżetu.

Do Państwa dyspozycji stawiamy nasze doświadczenie oraz służymy radą i pomocą przy organizacji spotkania. 

 

Rezerwacji terminów można dokonywać

pod numerem telefonu (55) 236-30-20 

lub pod adresem mailowym: biuro@zajazdzulawy.pl

Serdecznie zapraszamy !

 

PLIK DO POBRANIA


Panorama 360 °

włącz panoramę


Zajazd Żuławy - Hotel & Restauracja - Hotele Elbląg Noclegi
© 2008 - 2024

Projekt i wykonanie: Grupa Merlin