
Wigilia Firmowa 2018
Szanowni Państwo,
Wigilia firmowa jest doskonałą okazją do wspólnego spotkania wszystkich pracowników, podziękowania im za całoroczny trud i wspólną pracę oraz złożenia sobie szczerych życzeń w przeddzień Świąt Bożego Narodzenia.
Dlatego zachęcamy Państwa do zorganizowania firmowego spotkania wigilijnego w restauracji Zajazdu Żuławy – w klimatycznym wnętrzu, przy cieple kominka i dźwiękach świątecznej muzyki, w blasku jarzących się choinkowych lampek i suto zastawionym stole.
PROPOZYCJE DAŃ DO SKOMPONOWANIA MENU WIGILIJNEGO
- Barszcz czerwony z uszkami
- Barszcz czerwony z pasztecikiem z kapustą i grzybami
- Zupa grzybowa z domowym makaronem
- Żurek wigilijny z grzybami
- Zupa rybna z kluskami kładzionymi
- Pierogi z kapustą i grzybami okraszane smażoną cebulką
- Pierogi z nadzieniem z karpia polane sosem grzybowym
- Pierogi z kaszą gryczaną polane sosem kurkowym
- Pierogi ruskie z dodatkiem łososia wędzonego
- Pierogi ze szpinakiem i serem typu feta
- Karp smażony podany na kapuście wigilijnej
- Karp smażony zapiekany z duszonymi pieczarkami i serem
- Dorsz w cieście francuskim z sosem tatarskim
- Morszczuk na duszonym szpinaku
- Morszczuk w kremowym sosie cytrynowym z kaparami
- Pieczony łosoś z sosem koperkowym
- Łosoś po rybacku z musztardą francuską
Opcjonalnie dania mięsne:
- Pierś z kaczki w sosie żurawinowym z pomarańczami i jabłkami
- Polędwiczki wieprzowe w sosie z grzybów leśnych z rozmarynem
- Schab pieczony w aromatycznym sosie śliwkowym
- Karkówka pieczona w sosie własnym z warzywami
- Zrazy wołowe zawijane w sosie pieczeniowym
- Półmiski ciast domowych: sernik, szarlotka, makowiec
- Babeczki świąteczne
- Jabłko pieczone z miodem, cynamonem i orzechami z podawane z gałką lodów waniliowych
- Domowa szarlotka polana sosem czekoladowym podawana z gałka lodów waniliowych
- Sernik domowy na ciepło polany sosem z czerwonych owoców
- Śledź po żuławsku w sosie śmietanowym
- Śledź w oleju z cebulką, ogórkiem kiszonym i papryką, z dodatkiem zielonego pieprzu
- Śledź w sosie musztardowo-miodowym
- Roladki ze śledzia po balatońsku
- Śledzie smażone w zalewie octowej
- Klopsiki rybne w sosie po grecku
- Karp w galarecie
- Roladki z tortilli z wędzonym łososiem i szpinakiem
- Tymbaliki rybne z łososiem i jajkiem
- Różyczki z łososia wędzonego z kremem ogórkowo-koperkowym
- Pasztet rybny z podgrzybkami podany z sosem tatarskim
- Sałatka z tuńczykiem z sosem majonezowo-musztardowym
- Jajka faszerowane pastą ze śledzia
- Sałatka ziemniaczana ze śledziem, pieczonymi buraczkami i jajkiem
- Kapusta wigilijna z grzybami
- Krokiety z łososiem i szpinakiem
- Krokiety z kapustą i grzybami
- Krokiety z pieczarkami i serem
Opcjonalnie dania mięsne:
- Pasztet domowy z kaczką z sosem żurawinowym
- Deska wędlin z lokalnej wędzarni
- Półmisek mięs pieczonych (schab, karkówka, szynka)
- Rolada schabowa w marynacie musztardowo-miodowej
- Karkówka pieczona w rozmarynie z czosnkiem
- Rolada drobiowa faszerowana grzybami
- Kompot z suszonych owoców
- Grzane wino z pomarańczami, goździkami i cynamonem
- Soki, woda mineralna, kawa, herbata
Specjalnie dla Państwa przygotujemy indywidualne menu, dostosowane do Państwa gustów i preferencji kulinarnych oraz budżetu.
Do Państwa dyspozycji stawiamy nasze doświadczenie oraz służymy radą i pomocą przy organizacji spotkania.
Rezerwacji terminów można dokonywać
pod numerem telefonu (55) 236-30-20
lub pod adresem mailowym: biuro@zajazdzulawy.pl
Serdecznie zapraszamy !
PLIK DO POBRANIA